RAPAT RUTIN PEMERINTAH DESA BUNUTIN TERKAIT PENYELENGARA BULAN BAHASA BALI

31 Januari 2023 09:10:55  administrator  301 Kali Dibaca  Berita Desa

Bunutin, Senin 30 Januari 2023.

Pemerintah Desa Bunutin melaksanakan rapat rutin terkait Bulan Bahasa Bali, bertempat di ruang rapat kantor Desa Bunutin, Kecamatan Bangli, Kabupaten Bangli.

Rapat dibuka oleh Bapak Perbekel Bunutin ( I Ketut Librata Jaya). Pertama dengan agenda menindaklanjuti hasil rapat Bapak SekDes (I Ketut Puja Yasa) di SKP Kayuambua terkait dengan Penyusunan DPA, Kedua masalah Peningkatan Bulan Bahasa dan ke Tiga terkait persiapan penduduk dalam melaksanakan Lomba Desa.

Dalam rapat ini pertama di isi dengan penyelenggara Bulan Bahasa yang di sampaikan oleh Ibu Penyuluh Bahasa Bali ( Ni Ketut Sudrastini). Indik pengerencana lan pemargi Bulan Bahasa Bali 23 Februari puniki yening manut sekadi surat edaran Gubernur sane sampun keicen utawi kebagian ke desa-desa.

Punike wenten beberapa kegiatan Desa pateh sekadi sane sampun kemargiang. Taler niki ring Desa Dinas ngawit mangkin wawu ngelaksanayang malih dwaning ring surat edaran sekadi asapunike bunyin nyane bahwa Desa Adat, Dinas lan Kelurahan wajib ngelaksanayang Bulan Bahasa Bali.

Titiang taler sampun berkoordinasi sareng Pak Mekel indik Pemargi Bulan Bahasa Bali ring Desa Dinas Jagi Kelaksanayang pesertanyane keambil ring suang-suang Banjar. Dadosnyane iriki pastika sampun bekerja sama sareng Kelian Dinas indik ngamedalang peserta.

Indik wacep kegiatan Bulan Bahasa Bali sane sampun titiang ricikang sareng Pak Mekel lan Pak Sang Made Suarjana. Sane kapertama Lomba Mececimpedan yening sekadi surat edara Gubernur punika melibatkan Anak-anak, STT lan PKK/Pakis. Ring konsep sane kerincikan titiang piniki wenten Lomba Mececimpedan tingkat Anak-anak(SD) pesertanya titiang nunas ring suang-suang Banjar wenten satu regu terdiri dari 3 orang.

Sane kaping kalih punike Lomba Cerdas Cermat Berbahasa Bali puniki tingkat Remaja(SMP). Ring Lomba Cerdas Cermat puniki wenten taler satu regu terdiri dari 3 orang.

Sane kaping tige puniki Lomba Mekidung utawi Mepupuh, malih jebos malih bligbagang lakar memilih Mekidung napi Mepupuh. Yening lomba mekidung nike wenten satu regu untuk tiga orang, Yening Lomba Mepupuh satu regu dua orang. Asiki wenten matembang, asiki wenten mengantos.

Sane kaping papat sekadi sane sampun memargi inggih punika Lomba Pidato Bahasa Bali satu orang PKK, Lomba Pidato Bahasa Bali puniki yening sekadi ring surat edaran punike bertema Sedana Kerti.(ujarnya)

Selanjutnya penyampaian Bapak SekDes Bunutin (I Ketut Puja Yasa). Yang pertama menindaklanjuti agenda hasil rapak di SKP Kayuambua. Kedua masalah pengangkatan Staf dan Perangkat Desa. Ketiga masalah pertanggung jawaban Perbekel di tahun 2022 karena belum melaksanakan MusDes. Ke empak Belum terbentuknya karangtaruna dalam menghadapi Lomba Desa. Yang ke lima masalah disiplin Kerja. Keenam masalah perpisahan dengan Ibu Putu Murtini.

Rapat ini dihadiri oleh Ibu Penyuluh Bahasa Bali, Bapak Perbekel,Bapak Sekdes, Perangkat Desa, Staf Desa, Bapak KBD se-Desa Bunutin, dan Dimonitor Langsung Oleh Bapak Babinkamtibmas Desa Bunutin.

IP Address:18.116.63.236